History of Cricket in Belgium

Vlaanderen is de noordelijke regio van België, en de plaats waar cricket begon?
Onlangs gepubliceerd onderzoek heeft wederom aangegeven dat de Vlaamse wevers en herders die naar het zuiden van Engeland geëmigreerd uit de 14e eeuw kon vanaf het spel van cricket hebben genomen, samen met hen.

De nieuwe bevindingen plaatsen Vlaamse creckettes en weckettes in het zuiden van Engeland in het midden van de 16e eeuw, een tijd die samenvalt met een schilderij van de Vlaamse meester Pieter Breugel de Oudere, die wordt gezegd om te laten zien een vroege vorm van het spel.

Wat ook het geval is, is er dan een gat van bijna drie eeuwen totdat we bij de eerste geregistreerde cricketwedstrijd in wat nu België.

Cricket “was invented in Belgium”.
Read and listen to the BBC News.

THE IMAGE OF IPOCRISIE
O lodre of Ipocrites,
Nowe shut vpp your wickettes,
And clappe to your clickettes!
A! Farewell, kings of crekettes!
-Poem attributed to John Skelton

1815 en dat alles …

In een van die merkwaardige wendingen van de geschiedenis, dit eigenlijk pre-dateert België zich door ongeveer 16 jaar. British Guards officieren voerde de eer, het spelen van een wedstrijd kort voor de Slag bij Waterloo in 1815. wedstrijden zijn gespeeld op de 150e en 175e verjaardagen van deze gelegenheid en de 200ste nadert snel.

De eerste record van de georganiseerde cricket, kan echter worden gevonden in een schilderij (links) gedateerd 1870 die nu hangt in het Paviljoen op Lord’s Cricket Ground. Dit toont de opening van de Brusselse Cricket Club terrein in 1866 door de burgemeester van Brussel. Het volgende club was de Antwerpse Voetbal en Cricket Club, opgericht in 1880 door de expat Britse werknemers. Vroeg in de 20e eeuw het voetbal en cricket divisies van de club scheidden bedrijf de voetbalclub is nu in Belgie 2e divisie, terwijl de krekel kant blijft een van de country toonaangevende clubs.More en meer clubs werden gevormd in de jaren 1950, 1970, 1980 en 1990. Vandaag, 18 clubs en de ene school zijn lid van ofwel de Belgische Cricket Federatie of haar regionale Vlaamse organisatie Cricket Vlaanderen. Daarnaast zijn er een aantal teams die bedrijven en andere organisaties spelen in een mid-week T20 concurrentie en andere niet-League evenementen. In totaal zijn er tien cricket gronden in België met de nieuwe toevoegingen zijn de Antwerpse Cricket Center en Bilande Cricket Ground, die operationeel zal zijn vanaf 2014 seizoen.

 

De Belgische Cricket Federatie

Ingeschreven onder Belgisch recht als een non-profit organisatie en werkt als Cricket België, het is de tweede Belgische Cricket Federatie. De eerste werd gevormd in de vroege jaren 1900 en verdween over de dood van haar lange termijn officiële Comte Joseph d’Oultremont in Oktober 1942. No records zijn gevonden.

Gevormd in 1990, België kreeg de status van een affiliate lid van het Internationaal Strafhof in 1991. De huidige Belgische Cricket Federatie was een van de oprichters van de Europese Cricket Council (ECC) en is nu een geassocieerd lid van de International Cricket Council (ICC) en het Belgisch Olympisch en Inter-federaal Comité (BOIC).

De België Cricket Federatie werkt als het bestuursorgaan van cricket gerelateerde activiteiten in België. Het vergemakkelijkt

  • hardlopen en het bevorderen van cricket in België, zoals het organiseren van het cricket competitie,
  • het uitvoeren van cricket marketing events in Sports-beurs etc,
  • introduceren en uitvoeren cricket in scholen,
  • organiseren van Europese cricket toernooien van tijd tot tijd,
  • liaisons met ICC en ECC en
  • met verschillende federale en lokale overheden binnen België.

BCF-25Yrs-800x400

De Belgische Nationale Cricket League bestaat uit drie divisies, terwijl een minder formeel bediend nationale Junior League werkt met Onder 11, Onder 13 en Onder 15 leeftijdsgroepen. Er is een club bediende midweek T20 concurrentie, een jaarlijkse uitnodiging Zessen en daarnaast een consierable aantal toeristenplaatsen teams bezoeken clubs elk seizoen.

Naast het runnen van senior en junior cricket in België, de nationale ploegen van senior, U19, U17 en U15 spelen in ICC-Europe Championships en een aantal van haar junior zijkanten spelen in de Nederlandse competitie ook. In de afgelopen jaren vrouwen cricket is ook gerund door de federatie.

Op junior niveau, Cricket België, werkt via Cricket Vlaanderen, zet zich in voor de invoering van cricket op scholen en sportkampen, en het verstrekken van de infrastructuur en back-up om te waarborgen dat er een pad beschikbaar in plaats van slechts een eenmalige gebeurtenis.

Governance: Alle functionarissen en leden van het Directiecomité van de BCF worden rechtstreeks gekozen door de meerderheid club stemmen op de jaarlijkse Algemene Vergadering en dienen allemaal geheel vrijwillig. De BCF speelt een actieve rol in de richting van de groei van het cricket in België. Een voormalig BCF-voorzitter, Paul Larivière, was een voormalig lid van de ECC Uitvoerend Comité, terwijl een andere voormalige BCF-voorzitter Ken FARMILOE, hield ook een zetel in de Europese Cricket Council (ECC) Executive Committee en was een lange staat van dienst lid van het ICC -Europa Cricket Comité tot het einde van 2010.

Cricket Clubs: Hoewel cricket wordt gedacht te zijn ontstaan ​​in wat nu België in de 14e eeuw, werd de eerste geregistreerde wedstrijd gespeeld op Enghien zes dagen voor de Slag bij Waterloo in 1815. In 1870 een club had in Brussel en is vastgesteld 1880 andere was verschenen in Antwerpen. Beide bestaan ​​nog steeds. Vandaag, cricket is goed in een ‘derde periode’ van de groei: de eerste kwam in de vroege jaren 1900, de tweede tussen de twee wereldoorlogen en de derde begon in de late jaren 1980 en vroege jaren 1900.

 

International Cricket Matches

Op het Europese toneel, heeft België een toegewijd aanhanger van de ECC en ICC-Europa al vele jaren met senior nationale teams deelnemen aan kampioenschappen en, sinds 2001, het verzenden van junior nationale kanten aan EK ook. België is de huidige houder van de ICC-Europa Under-19 Divisie 2 titel en heeft eerder gehouden onder-13 en Onder-17 titels.

In 2011 is de senior focus verschuiven naar T20 cricket in de voorbereiding op het nieuwe ICC-Europe Championship formaat.

België gehost 12 landen voor het ICC-Europa T20 Championships Division 2 in juni 2013 en zal vijf natie Europese Cricket Eendaagse U19 toernooi in augustus 2015. Naast zijn nationale ploeg zal reizen naar La Manga, Spanje, voor de opleiding past in de late april en zal deelnemen aan het Nederlands Continentaal T20 Kampioenschappen in juli.

De nationale onder-19 ploeg zal naar het Isle of Man voor de ICC-Europa Under-19 Kampioenschappen reizen in juli 2014 en vóór het verlaten van een selectie zal spelen tegen een bezoek Cricket Academy uit Nieuw-Zeeland. Onder-13 en Onder-15 ontwikkeling partijen zullen ook deelnemen aan de Nederlandse junior competities.

Cricket competitie Een vrouw wordt gehouden op Royal Brussel CC elk jaar met een team gekozen om thuis te spelen en weg wedstrijden tegen Thoiry (Parijs). Drie landen zal ook de junior vrouwen teams te sturen naar België in juli voor een week lang tournament.Although cricket wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​in wat nu België in de 14e eeuw, werd de eerste geregistreerde wedstrijd gespeeld op Enghien zes dagen voor de Slag van Waterloo in 1815. In 1870 een club had in Brussel opgericht en in 1880 een andere in Antwerpen was verschenen. Beide bestaan ​​nog steeds.